• Registrácia

Ekonomické správy

ForexMart vám prináša najnovšie ekonomické spravodajstvo. Informácie o aktuálnom dianí na finančnom trhu, o finančných ukazovateľoch, oznámenia o politike centrálnych bánk a ďalšie dôležité správy, ktoré môžu mať vplyv na celé odvetvie.

Upozornenie:  Tieto informácie poskytujeme retailovým a profesionálnym klientom ako súčasť marketingovej komunikácie. Neobsahujú investičné poradenstvo, investičné odporúčania, ponuku ani výzvu na vykonanie transakcie alebo použitie stratégie na finančných nástrojoch a ani by sa tak nemalo s nimi zaobchádzať. Minulá výkonnosť nie je zárukou ani predikciou budúceho výkonu.

Litevský tvůrce politiky ECB předpovídá více než tři potenciální snížení sazeb

Mon Apr 15, 2024
watermark Economic news

Gediminas Simkus z litevské centrální banky naznačil, že Evropská centrální banka by letos mohla provést více než tři snížení úrokových sazeb, a to potenciálně v červnu a červenci. Simkus zdůraznil nezávislost ECB na rozhodnutích amerického Federálního rezervního systému a uvedl, že v podmínkách rozdílných politik jde především o dopad na reálnou ekonomiku. Zatímco ECB zvažuje červnové snížení sazeb, plány by mohlo ovlivnit nepředvídané globální politické napětí. Navzdory nejistému ekonomickému výhledu Simkus zdůraznil, že politická rozhodnutí ECB zůstanou oddělená od jakéhokoli vlivu USA. Možnost dalšího snížení sazeb naznačuje aktivní přístup ke stimulaci hospodářského růstu a inflace v eurozóně.

Top Top