• Registrácia

Ekonomické správy

ForexMart vám prináša najnovšie ekonomické spravodajstvo. Informácie o aktuálnom dianí na finančnom trhu, o finančných ukazovateľoch, oznámenia o politike centrálnych bánk a ďalšie dôležité správy, ktoré môžu mať vplyv na celé odvetvie.

Upozornenie:  Tieto informácie poskytujeme retailovým a profesionálnym klientom ako súčasť marketingovej komunikácie. Neobsahujú investičné poradenstvo, investičné odporúčania, ponuku ani výzvu na vykonanie transakcie alebo použitie stratégie na finančných nástrojoch a ani by sa tak nemalo s nimi zaobchádzať. Minulá výkonnosť nie je zárukou ani predikciou budúceho výkonu.

Lufthansa snižuje výhled na rok 2024 s odvoláním na stávky a kapacitní problémy

Mon Apr 15, 2024
watermark Economic news

Lufthansa, německý dopravce, snížila svůj výhled zisku na rok 2024 kvůli sérii stávek a zpoždění při navyšování kapacity. Letecká společnost nyní očekává v letošním roce upravený zisk před úroky a zdaněním (EBIT) ve výši 2,2 miliardy eur oproti předchozí prognóze stabilního zisku. Očekává se, že upravený volný peněžní tok v roce 2024 bude činit nejméně 1 miliardu eur, což je méně než dřívější odhad ve výši nejméně 1,5 miliardy eur. Společnost Lufthansa vykázala v prvním čtvrtletí ztrátu ve výši 849 milionů eur, což je více než ztráta v předchozím roce ve výši 273 milionů eur, s odkazem na stávky, které ovlivnily zisk přibližně o 350 milionů eur. Akcie společnosti v reakci na varování o zisku klesly o více než 4 % na pětiměsíční minimum. Lufthansa nedávno dosáhla dohody o zvýšení mezd letušek a pozemního personálu, aby ukončila stávky zaměstnanců. Kromě toho se letecká společnost potýkala s problémy kvůli samostatné protestní akci bezpečnostních pracovníků německých letišť a také kvůli rušení letů na Blízký východ a z něj v souvislosti s rostoucím napětím mezi Íránem a Izraelem. Lufthansa očekává, že provozní výsledek za druhé čtvrtletí bude nižší než v předchozím roce, a to s dodatečným negativním dopadem ve výši 100 milionů EUR, což letecká společnost přičítá dopadům mzdových sporů, zejména ve společnosti Lufthansa Airlines, a pokračujícím konfliktům ve společnosti Austrian Airlines spolu se zpožděním dodávek nových letadel. Konečné výsledky za první čtvrtletí společnost zveřejní 30. dubna.

Top Top