• Registrácia

Ekonomické správy

ForexMart vám prináša najnovšie ekonomické spravodajstvo. Informácie o aktuálnom dianí na finančnom trhu, o finančných ukazovateľoch, oznámenia o politike centrálnych bánk a ďalšie dôležité správy, ktoré môžu mať vplyv na celé odvetvie.

Upozornenie:  Tieto informácie poskytujeme retailovým a profesionálnym klientom ako súčasť marketingovej komunikácie. Neobsahujú investičné poradenstvo, investičné odporúčania, ponuku ani výzvu na vykonanie transakcie alebo použitie stratégie na finančných nástrojoch a ani by sa tak nemalo s nimi zaobchádzať. Minulá výkonnosť nie je zárukou ani predikciou budúceho výkonu.

Dluh a fiskální problémy zemí s nízkými příjmy znepokojují MMF

Sat Apr 20, 2024
watermark Economic news

Podle výkonné ředitelky MMF Kristaliny Georgievové akcionáři Mezinárodního měnového fondu zdůraznili naléhavou potřebu pomoci zemím s nízkými příjmy, které se potýkají s neudržitelnou úrovní dluhu. Zprávy MMF a Světové banky zdůraznily hospodářské problémy v zemích s nízkými příjmy, přičemž MMF revidoval prognózu růstu pro rok 2024 na 4,7 %. Zpráva Světové banky odhalila, že se poprvé za sto let prohloubily rozdíly v příjmech mezi nejchudšími a nejbohatšími ekonomikami světa. Na pomoc těmto zemím MMF posiluje svou podporu prostřednictvím zvýšení podílu kvót a přidáním zdrojů do Svěřeneckého fondu pro snižování chudoby a růst. Cílem reforem MMF je urychlit restrukturalizaci dluhu. V souvislosti s neutěšenou situací v oblasti zadlužení Georgieva zdůraznila význam zvýšení domácích příjmů a přilákání investic pro zvýšení ekonomických vyhlídek. Náměstek ministra financí USA Jay Shambaugh vyjádřil znepokojení nad odlivem zahraničního dluhu ze zemí s nízkými příjmy a naléhavě vyzval nově vznikající oficiální věřitele ke spravedlivým úvěrovým postupům, aby se zabránilo zhoršování finančního napětí.

Top Top