• Register

Stock market analytics, financial forecasts

Forexmart's Market Analysis section provides up-to-date information about the financial market. The overviews are intended to give you an insight into current trends, financial forecasts, global economic reports, and political news that influence the market.

Disclaimer:  Information provided here to retail and professional clients does not contain and should not be construed as containing investment advice or an investment recommendation or an offer or solicitation to engage in any transaction or strategy in financial instruments. Past performance is not a guarantee or prediction of future performance.

Zisky společnosti Morgan Stanley byly zasaženy jednorázovými poplatky

Nedávno zveřejněná finanční zpráva společnosti Morgan Stanley za čtvrté čtvrtletí ukazuje, že její očekávané zisky se v porovnání se stejným obdobím předchozího roku ztenčily, neboť společnost vykázala zisk na akcii ve výši 85 centů, což je méně než předpokládaná hodnota 1,07 USD, kterou očekávali analytici. Stalo se tak v důsledku dvou mimořádných poplatků, které ovlivnily finanční situaci společnosti.

Investiční bankovní společnosti se však podařilo zvýšit tržby za čtvrté čtvrtletí roku na 12,9 miliardy dolarů, což je minimální nárůst ve srovnání s tržbami 12,7 miliardy dolarů ze stejného čtvrtletí roku 2022. Naopak Morgan Stanley zaznamenala propad čistého zisku z 2,2 miliardy dolarů ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022 na novější hodnotu 1,5 miliardy dolarů.

Akcie Morgan Stanley (MS) navzdory zakrnělým ziskům posílily o 0,8 %. To naznačuje, že investoři možná reagovali spíše na výkonnost výnosů společnosti než na její zisk.

Nakoupit akcie Morgan Stanley za $90.08 (1.05%)

Společnost Morgan Stanley přičítá své potíže se ziskem za 4. čtvrtletí dvěma faktorům. Urovnání obvinění z podvodů při blokovém obchodování s regulačními orgány ve výši 249 milionů USD a jednorázový poplatek ve výši 286 milionů USD klasifikovaný jako zvláštní posouzení FDIC. Tento poplatek byl v průběhu čtvrtého čtvrtletí uvalen na více bank.

Pokud se podíváme na celoroční výsledky společnosti Morgan Stanley, společnost vykázala celkové tržby ve výši 54,1 miliardy USD, což je mírný nárůst oproti celoročním tržbám ve výši 53,6 miliardy USD v roce 2022. Čistý zisk však klesl na 9,1 miliardy USD z 11 miliard USD v roce 2022.

Rok 2023 byl ve znamení významných událostí v rámci společnosti Morgan Stanley. Především generální ředitel společnosti James Gorman oznámil své rozhodnutí odstoupit z funkce po třinácti letech jejího zastávání. Pod Gormanovým vedením společnost upřednostnila správu majetku, která se stala významnou součástí obchodní struktury společnosti Morgan Stanley. Na místo Gormana jmenovala společnost Morgan Stanley Teda Picka, který do té doby působil jako ředitel divize institucionálních cenných papírů společnosti. Pick nastoupil do funkce generálního ředitele 1. ledna 2024.

Pick se vyjádřil k budoucnosti společnosti pod jeho vedením. “Soustředíme se na dosažení našich dlouhodobých finančních cílů a na poskytování výnosů akcionářům,” uvedl a zdůraznil soustředěný přístup k udržení finanční stability společnosti a výnosů pro akcionáře.

Jednotka Morgan Stanley pro správu majetku, kterou Gorman podporoval, vykázala ve čtvrtém čtvrtletí mírný nárůst příjmů, a to z 6,63 miliardy dolarů v roce 2022 na 6,64 miliardy dolarů. Mezitím čistá nová aktiva za čtvrtletí klesla na 47,5 miliardy USD z 51,6 miliardy USD.

Morgan Stanley se jako jeden z největších správců majetku v zemi může pochlubit širokou sítí více než 10 000 poradců, online makléřskou společností E*Trade a také robotickým poradcem. Společnost oznámila, že aktiva klientů její jednotky pro správu majetku meziročně vzrostla o 22 % na 5,129 bilionu USD.

Kromě toho zaznamenala společnost v roce 2023 pokles v oblasti institucionálních cenných papírů v důsledku poklesu aktivit investičního bankovnictví. Tržby této jednotky však ve čtvrtém čtvrtletí vzrostly na 4,9 miliardy USD, oproti 4,8 miliardy USD ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022. Za celý rok vykázala jednotka institucionálních cenných papírů pokles příjmů na 23,1 miliardy USD, což je méně než 24,3 miliardy USD v roce 2022.

Dříve v úterý se nový generální ředitel Morgan Stanley Ted Pick poprvé setkal se čtvrtletní zprávou o výsledcích společnosti. Analytici očekávali zisk na akcii ve výši 1,07 USD, což je snížená prognóza oproti 1,31 USD za stejné období předchozího roku. Pro celý rok 2023 analytici předpokládali zisk na akcii ve výši 5,47 USD, což je pokles oproti 6,36 USD v roce 2022.

Zdroj: Reuters

Obchodní akcie společnosti, které se nyní pohybují kolem 90,00 USD, prošly fází poklesu již v říjnu poté, co společnost vykázala výsledky za třetí čtvrtletí, které nebyly podle jejích představ, neboť příjmy z investičního bankovnictví v meziročním srovnání klesly o 27 %. Investoři se pravděpodobně ve zprávě za čtvrté čtvrtletí zaměří na výsledky právě této jednotky. Investiční bankovnictví se potýká s negativním vlivem a nižší výkonností v důsledku zpomalení uzavírání obchodů.

Pick, který nastoupil do funkce generálního ředitele na začátku roku, zdědil společnost, která pod vedením jeho předchůdce zažila obrovskou transformaci své obchodní struktury, orientovanou více na správu majetku. Jedním z klíčových aspektů, které je třeba sledovat, je ukazatel čistých nových aktiv z jednotky správy majetku. Ve třetím čtvrtletí vykázala tato jednotka čistá nová aktiva ve výši 36 miliard USD, což je výrazný pokles oproti silným 65 miliardám USD ve stejném období předchozího roku. Investoři budou chtít vidět, že tento propad byl jednorázový a nejedná se o trend, který by pokračoval i v dalších čtvrtletích.

Kromě toho by výsledovka banky Morgan Stanley mohla vrhnout více světla na to, jak drobní investoři mění své investice. Ve třetím čtvrtletí měli retailoví investoři údajně 23 % svých aktiv v hotovosti, což je o 5 % více než obvykle. Očekávání snížení sazeb Federálního rezervního systému v tomto roce by mohlo vyvolat přesuny z hotovosti a peněžních ekvivalentů do jiných aktiv. Kromě čísel budou investoři bedlivě sledovat veškeré novinky týkající se strategie společnosti Morgan Stanley v oblasti správy majetku.

USDJPY vulnerable to another leg lower below 109
16:39 2021-07-27 UTC--4
Exchange Rates analysis

USDJPY got rejected at 110.50 and is now trading below 110 again. Price has formed a lower high and a rejection after back testing the red trend line. USDJPY has potential to break below recent lows 109.10-109 as long as price is below 110.50.

Blue lines - Fibonacci retracements

Red line - support (broken) trend line

The 38% Fibonacci retracement level is our first pull back target. Around 108 we see the first important support to be tested. USDJPY is in a bearish short-term trend despite the bounce to 110.50. Support is found at 109 and breaking below it will open the way for a bigger decline.

Top Top